Thursday, May 20, 2010

21 Mei... Aku suka tarikh tue....

Mulai Tahun lepas 2009, aku cukup suka dengan tarikh 21 Mei. Bukan aku sahaja, malahan seluruh family turut sama menyukai tarikh tersebut...

Tepat jam 22:22 (sila ikut format 24 jam), bertarikh tersebut.... Muhammad Danish lahir kat dunia.

Bagaimana nama itu dipilh...?

Sepanjang aku mengandung, banyak nama aku dan hubby pilih. Nama baby girl and boy sekali. Tapi sampai ke saat Danish lahir langsung tak dak persetujuan pun. Bila dah keluar hospital baru letak nama Muhammad Danish. Aku suka nama simple, tak nak nama yang macam glamer ataupun susah nak eja. Dan bagi aku "Muhammad" tue mesti wajib aku nak.... yang part nama "Danish" adalah sebab aku terkenan dengan Nora Danish... So jadi la Muhammad Danish.

Cacatan perkembangan Muhammad Danish...
  1. Menirap - 2 bulan setengah
  2. Menyulur - 4 bulan
  3. Duduk - 7 bulan
  4. Merangkak - 7 bulan setengah
  5. Berdiri dengan sendiri - 10 bulan
  6. Berjalan/ menapak - 11 bulan....
  7. Berlari.... lepas setahun la kot... :)
Kepada Muhammad Danish bin Johari.....

Encik Johari dan Puan Maslina sungguh bersyukur apabila mendapat anda. Ini adalah anugerah terhebat dari Allah swt kepada kami berdua.

Selamat Menyambut Ulang Tahun yang Pertama Esok!!!!!
Sorry, mama ada kursus minggu nie. Mama tak boleh balik. Kita sambut sama-sama masa Hari Wesak yer... :)







9 comments:

mamasue said...

hencemnyaaaa....happy birthday from mamasue...

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

kiter pun suka 21 tu...sebab 21 september is my birthday..

mrs.ecam said...

alahai cpt tol ms blalu kn...epi besday tu MUHAMMAD DANISH...smoga mnjadi ank yg soleh n ceria slalu...amin

honeylanz said...

putih nye danish ni... tp betul..nama anak jgn la bubuh yg pjg x hingat @ susah nak eja..sbb ac suka ckp... x payah ada Iskandar pun x de la mama :(

Sharinginfoz said...

esok ya 21 mei so selamat hari jadi untuk danish....

Dah Dapat Sijil Gatsby

maslinamansor said...

mamasue,
hensemnya dapat dari mama nya....
Danish said thank you mamasue

anje,
mas lak 12hb....

mrs.ecam,
thank mrs.ecam

has,
danish cuma cerah sikit jer...

sharinginfoz,
thanks..

kak ina kl said...

salam..ooo anak kamu mak jaga ek..apa nak buat kan...sabar ajerlah

mrs shaifull said...

danish, happy birthday! aunty doakan mama danish cepat2 dpt pindah ke penang ok! insya-allah..

qaseh mas said...

salam ukhuwah dari makcik untuk Danish yang handsome.Semoga jadi anak soleh dan terbilang.amin