Wednesday, May 19, 2010

Mak aku cukup understanding, ok....

Aku tahu korang tahu yang aku duduk jauh dari family aku nun di utara... Dan aku balik cuma 2 minggu sekali sahaja. Tapi kadang-kadang terbabas juga seminggu sekali sebab rindukan Danish. Bukan abah Danish yer.... Faktor ekonomi, penat, cuti singkat (hanya sabtu ahad) membuatkan aku tak boleh selalu balik. Jadi Nuffnang, boleh tak kau bagi income banyak sikit kat aku..... Aku nak balik naik flight....


Ok, ini bukan kisahnya...
Begini kisahnya. Disebabkan aku jarang balik, aku selalu ter'miss' tanggungjawab aku kat hubby. Nak ikutkan aku pernah masak 3-4 kali saja sepanjang hampir 2 tahun kami berkahwin. Ditolak 1 kerana hubby aku sendiri mengatakan masakan aku tak sedap... Aku buat mee kuah masa tue. Tapi aku salahkan abah sebab abah yang tambah air lagi dalam kuah mee....
Ok, memang salah aku kerana tak menghalang....

Jadi masa aku pergi Dinner Bollywood kat Penang dengan hubby, kami merancang nak bermalam di sana. Tapi hanya berdua tanpa Danish. Kononnya untuk honeymoon (tapi memang betul pun).

Tapi aku serba salah kerana hendak meninggalkan Danish kat mak. Dah la mak yang jaga, pastu aku lak nak pegi joli-joli dengan hubby. Tak bagi mak rest langsung... Jenuh juga la aku dan hubby nak susun ayat supaya mak jaga untuk satu malam....



"Mak... adik nak p dinner dengan Joe, sabtu nie...."

"P la..."

"Tapi kami nak tidoq sana..."

"Bagus la..." mak jawab...

Terus aku rasa macam mak menyindir aku... Aku terasa dalam hati mak kata" syok la hangpa, bercuti... pas tue Danish bagi mak jaga... elok sangat la tue..."

Aku terus berbutir bicara...

"Mak kata 'bagus la' kat adik sebab adik mintak mak jaga ka....?"

"Tak la...Mak faham.... Biar Danish mak jaga. Mak tau adik penat... Memang mak nak suruh Joe bawa adik p berehat kat sana pun. Adik dengan Joe pun jarang-jarang duduk berdua. Mak tak kisah pun"...

Masa tue, terasa aku sayang sangat kat mak....

Selamat hari ibu.... (Aku dah ucap kat mak tapi aku nak ucap lagi sekali....)

Tapi pada saat itu juga aku malu... kerana mak tahu status "keintiman" aku dengan hubby....
Ok, entry nie macam nak masuk 18sx dah....

14 comments:

mrs.ecam said...

ahaks....alaa pedehal...mak kt kn bleh jd kwn kt gak...klu die tau hal luar dlm kt pong die bkn org len...mak kite jugakkn...klu de mslh pong kt rujuk kt die gak kn....sye dh xdek mak...uhuuuu sedeh

maslinamansor said...

mrs.ecam,
banyak rahsia saya simpan kat mak... hehehe

Sharinginfoz said...

memang penat juga kan berulang alik especially nak jumpa yang tersayang.... semogaa semuaanya ok, one fine day

maslinamansor said...

sharinginfoz,
yup... one day...

Kancilbiru said...

hahaaha...bukan mak hang ja tahu status keintiman hang..tapi aku juga dan mereka2 di atas...lalalaa...

maslinamansor said...

nizaa,
xpe, nanti aku cover balik..

zulkbo said...

salam..
alamakkk..
cian hubby..
dapat makan
tak sedap..?
baik juga badan boleh
maintain..jangan jadi
sepertiku..makan sedap
sangat..dah bulat..
ada pro dan kontra..
bersyukur apa yang
ada mas..alhamdulillah....

mrs shaifull said...

mas, kalau bawak danish pun x pa aih, dia lena, hangpa berintim2an la, jgn jadikan anak sbg alasan x blh berhubungan intim :) lgpun tu kan anak sendiri dik oi?

mamasue said...

owh...mcm tersedih plak baca...mcm tak bersyukur pulak aku ni ada laki duduk skali...nk kena kerap berintim la nih...hahahahah

maslinamansor said...

waakumsalam zul,
terima kasih atas nasihat...

maslinamansor said...

kmiza,
ari tue jer sebab nak bawa pegi dinner tak boleh. Pas tue kalau nak tido sana nk patah balik ambil danish... sebab tue nak kena tinggal sat.... hehehe.

Lepas tue setiap mas pergi mana2, mas heret skali danish... :)

maslinamansor said...

mamasue,
berintim .... hehehe...

honeylanz said...

gulp.. has budak bawah umur..x paham ayat keintiman tu..ahaks.

maslinamansor said...

has,
jagan faham... :)