Wednesday, June 2, 2010

Ingat abang 'check' sendiri...

Isnin lepas aku dan hubby sama bawa Danish nak terima hadiah 'birthday'. Biasa la kalau dah umur setahun, haruslah korang bawa anak pergi mengadap klinik untuk terima suntikan...

Danish bangun awal pagi tue. Jadi comfirm Danish akan mengantuk balik... Jenuh bersilat bagai dengan Danish. Danish nak turun berjalan tapi tak bagi sebab tak bawa kasut (sila salah abah nya...). Jadi terpaksa la berdukung jer. Kalau aku duduk jer, berbunyi... duduk jer berbunyi...

Bila dah sampai turn nak cucuk, masa tua terselit la seorang Ketua Jururawat...

KJ : "Dah buat pap smear tak lagi?"

Aku : "Belum lagi"
Danish meronta-ronta sebab dah ngatuk tapi aku tak bagi tidoq...

KJ : "Nanti lepas nie buat tau... Ala, sekejap jer. Lepas cucuk, minta tolong abang jaga kejap anak...."

Aku : "Takpa... takpa... nanti saya buat"
Alasan....

Ketua Jururawat tue tak puas hati dengan jawapan aku. Terus dia suruh hubby aku minta aku buat ujian pap smear.... Yang hubby pun ngangguk jer... "Nanti ina buat"

Aku tarik muka muncung.... Dah la tak ready. Dengan Danish menangis lagi... Takkan la aku sanggup nak tinggal Danish....

At the end, memang aku tak pegi buat... Danish dah teresak-esak, menagis menjerit... Mesti dia ingat aku dera dia...

Aku tanya balik hubby kenapa kata "Nanti ina buat"...
"Nurse tue nak check kat bilik belakang tadi, abang sanggup nak tunggu dengan Danish menagis macam nie...?"


"Eh, ingat abang 'check' sendiri..."

"Banyak la cantik, 'check' sendiri...."

Nampak sangat tak tahu....

p/s: Warning... Semua wanita hurus buat ujian pap smear. Jangan ngelat. Pesanan ini ditujukan kepada semua wanita termasuk aku...

p/s: Minta maaf kat KJ tue...

13 comments:

honeylanz said...

mmg kn wat ...mmg cam ngeri skit... tp mesti buat ;)

maslinamansor said...

has,
niat dalam hati nie mesti nak buat gak...

ummu said...

salam mas
eloklah buat pap smear
kita orang prempuan ni,macam2 boleh terjadi tanpa disangka.
tergelak pun ada akak baca entry Mas yang ni,(ttg suami yang ingatkan check tu apa)

mamasue said...

hahaha...mmg kelakar la laki ko...tak blh klu suami buatkan, nt jadi citer lain plak kt situ...=)

aku dah bt dah,mmg naik gigil satu badan bila memikirkan tu, tp bila dah setel, eleeehhhh....tak ada apa langsung.siap rasa mcm bileh buat 3-4 kali lagi lepas tu....chewah

mrs.ecam said...

uhuuuuu tatot....ngado2 ek...uhuk

piewahid said...

iskh... mesti buat, mmg kena buat, xleh xbuat...!

(hihihi... ckp berapi2 ni sbb lelaki xyah buat. kalau kena btg idung sniri, pdn muka!)

ayah,ummi, farish said...

maya dah pernah buat sekali..x rasa apa pun..ok jer....masa tu buat sbb ader cyts..ingat nk buat lagik..tp x tau bola nk gi...

zulkbo said...

salam
elok la laki aok ngecheck
sendiri.."KE LAUT"
la jawabnya..
la la la

maslinamansor said...

ummu,
dah dengar ramai cakap... xsakit.. hehehe

mamasue,
2 pasal aku taknak... tapi memang aku teringin nak buat... buat pap smear yer...

mrs.ecam,
gatal sebenarnya... hehehe


zul,
waakumsalam... tau dah memang akan kelaut kalau check sendiri... :)
piewahid,
memang nak buat...

maya,
kau lah pembakar hati supaya buat... hehehe

Sharinginfoz said...

inject jangan tak inject

velasrizal said...

nangis tak bdk tu kena inject..

Sedap Ke Anjing Salai ?

jane said...

ekekekkekeekkekee

tibe2 saya malu kak..ngeh3x~

saya minda suci lagik tapi mcm tau jerp maksud 'check sendirik tu"

muhkaakakkk

(nnt akan draktikkan)

weeeeeee~hahhahhha

a walk to remember

maslinamansor said...

velasrizal,
mau tak nagis...