Thursday, March 4, 2010

Pesanan dari jauh...

Mak berpesan
  1. Duduk KL tue, selalu2 la keluar... tak la boring sangat...
  2. Diet sikit... jangan asyik dok makan jer... penampilan untuk suami kena jaga...
  3. Makan vitamin yang mak beli... jangan dok ngelat!!! kalau tak, mak suruh report tiap2 hari...(makan mak.... ada lagi 99 biji lagi dari minggu lepas- yea, aku ngelat)
  4. Jangan malas2 kat rumah tue, bergerak sikit... nie asyik dok 'ngapuk' tengok tv... tido... bla2...
  5. Minum air banyak sikit... (minum mak... 2 cawan sehari...)
Abah berpesan
  1. Adik... motor tue jaga elok2...
  2. Dah sampai Kl jangan lupa bagitau abah....
  3. Motor tue, pastikan minyak motor isi... meter rosak... (motor lagi ker...)
Hubby berpesan
  1. Jangan dok beli benda yang bukan2... (ala cd jer pun... abg beli batang pancing harga beratus, ina xbising pun...)
  2. Pegi mana2 inform... (yang nie sebelum kawin memang dh pratikkan...)
  3. Diet la skit.... ( Haaa... yang nie sama sangat nag mak mertua dia...)
  4. Baju2 Danish tue berenti la beli kejap... Xterpakai nanti... ( yang nie tak berapa boleh ikut... xbeli kat shopping complex, aku beli online... bleh...?)
  5. Beli la baju yang elok2 sikit...besar sangat... nie dah nampak macam 80 tahun.... (hamboi, xsayang nyawa ker...? Karang aku pakai ketat2, abang yangxtertanggung...)
Nizam berpesan
  1. Balik nanti bawa duit banyak2 tau.... (hang ingat kak hang cop duit ka...?)
Danish berpesan
  1. Waaaa...aaaa.... babababba.... yatatau......... (dialih bahasa... "Jangan tinggal Danish selalu boleh tak....") Sedih kan.... :(

12 comments:

honeylanz said...

pandai mas translate bahasa danish ;)

maslinamansor said...

has: memang terlatih...

CuTeMiUt78 said...

eemmmm pesanan demi pesanan

maslinamansor said...

yup... biasa la, ibu, anak, isteri dok jauh...

CT NORAMIZA said...

byknya pesanan penaja :) tp best apa, bila balik sekali sekala mesti layanan first class ni mas

maslinamansor said...

first class didapur...
Kena masuk dapur gak...

honeylanz said...

br perasan..tukat layout! nota apa kt header tu ye?? 5 A?

maslinamansor said...

tak tau... layout nie mmg dh ada benda 5A tue

Eyriqazz said...

ingat pesan mereka tu..hik3..jgn nakal2...

maslinamansor said...

ingat... mas anak, isteri n anak yang baik... :)

piewahid said...

tahniah!. n3 ini mbuktikan tuan punya bdn sntiasa mengingati pesanan insan² tersayang..

maslinamansor said...

tiap2 hari merka call... comfirm ingat... :) except danish n nizam...