Tuesday, March 2, 2010

Danish... tolongggg lah....

Dah berapa lama aku dok usha2 walker kat Danish...
Danish dh leh berdiri jadi nak la latih dia berjalan... menapak sikit2...

Masa tengok kat The Mall, aku tengok yang Playskool nyer... Hmmm, RM 139 (hamboi, xde yang murah ka...)... budget kena jaga wei....!!!!
Jadi, ambil keputusan, nak p tengok kat BM jer la.. (Bukit Mertajam, kampungku)...

Kan baru2 nie aku cuti lama balik kampung sebab Danish sakit... jadi kesempatan itu aku pn ronda2 la ngan mak abah n Danish (angkut gak...)...
Nak cari mainan kat Danish @ walker tue la....
Akhirnya sampai kat kedai baby...
Abah tinggai dalam keta, aku, mak n danish masuk kedai....

N... dapat la nie...


pic from here

'Tong' duit ngan mak.... Aku Rm 150 + Mak RM 100= Korang kira lah sendiri....

Tapi..... dek takutkan kat suami masing-masing..... kami bagitau harga walker nie RM 90 jer...
Bahagianya hidup kalau betul harga tue kan....
Yang tak tahan... terlebih budget...

Bila dah sampai rumah... aku sebagai mama Danish xsabar-sabar tolong pasangkan walker tue...
Dah sudah pasang... bagi la Danish try...
Danish tak mau...!!!!!
Yang Danish minat tang bunyi lagu dia jer....
"Danish... mahal tau tak....." mak mengomel perlahan jer takut2 abah dengar....

Danish lebih selesa dok meniti kat tepi2 meja jer.... jalan ketam....
Bila paksa suruh guna walker... nagis Danish memang xbleh blah....



pic from here
(aku tak upload gambar Danish sebagai model.. korang sendiri pun tahu kenapa)

Aku lak sebagai mama Danish boleh berpesan jer...

"Danish.... tolong... tolong lah...!!!!!

14 comments:

honeylanz said...

baru² dia mcm takut lg. esok²..laju dia main

zulkbo said...

salam..
baru lagi tu..baby pun panik..take time nak sesuaikan dengan menda baru dalam hidup dia..sok lusa oklah tu..

maslinamansor said...

has: mas rasa camtue gak...
Sabar2... :)

maslinamansor said...

zulkbo:
Waakumsalam...
Harap2 macam tue la... :)
(lap air mata la kalau xmo naik gak...) hehehe

touyakaruma said...

mungkin memula jer , rasanya bila dah lama boleh buat drift dah kot ngan Walker tu .

maslinamansor said...

touya: buat drift... touya tolong ajaq yea... :)

piewahid said...

"dek takutkan kat suami masing-masing..... kami bagitau harga walker nie RM 90 jer..."

takda marahnyer tu. benda dh dpn mata. tapi kalau danish tak mau naik jugak, tanggung sniri la ya... hihihihi..

maslinamansor said...

piewahid:
abah n hubby jenis 'saved' skit... hehehehe....

yang kena tanggung sndri tue... mas tanggung ngan mak... :)
kureng skit kesedihan... hehehhe

Eyriqazz said...

comelnya...anak bsr nanti bolehla belikan juga

maslinamansor said...

eyriqazz: memeng comel...
walker nie sesuai ngan budak dk pandai menapak skit2... sbb dia kena control sendiri pergerakan

Sharinginfoz said...

hmm mesti danish suka sangat ya... hmmm tak cakap harga sebenar ya....

Jom DPLI

iphone dengan Digi

maslinamansor said...

sharinginfoz: shhhhhh.... rahsia yer... :)

CT NORAMIZA said...

mas, mmg camtu, nnt lama2 sket, mesti danish nak guna benda tu, dun worry ok :)

maslinamansor said...

kmiza: Ok... dok bersabar jer... :)