Friday, February 26, 2010

Hang xkena xpa la....

Lewat malam sambil dok tunggu Danish nak tido (yea, memang Danish tido lewat ikut paksu dia) aku sembang ngan mak aku...

Kami dok bercerita pasal kenduri abang aku nak buat Nasi apa... lauk apa....
Dalam dok bercerita tue mak mengimbas kembali masa mak belajar maktab dulu....

Setia satu hari dalam seminggu, mesti ada kafeteria maktab buat nasi minyak... nak jadi kan cerita, nasi minyak tue ada something wrong somewhere... aka mentah la kot....
Masa tue xde sapa pun ngadu sakit perut... tapi bila malam.....

Hostel mak terbahagi dua... dua tingkat bawah... perempuan.... lagi dua tingkat lelaki....
Malam tue sapa yang perutnya second hand... comfirm la sakit perut....
Memang riuh gila la masa tue, tambah2 lagi bahagian lelaki.... sampai dengar gaduh2....
Mak nak tahu gak kenapa gaduh tapi sebagai seorang gadis tak kan nak pi tanya.... kan....

Esok pagi masa kuliah baru mak aku tahu....
Si A (bukan nama sebenar) sakit perut teramat dah.... pegi lah membuang.....
Yang si B (bukan nama sebenar gak) pun tak tahan sangat menahan.... Dibuka nya pintu tanpa melihat sapa didalam... terus menghala punggung ke mangkuk tandas.....' melepas'........

Rupanya si A terlupa nak tutup pintu.... Si B lak dah tak tahan.... (seperti korang maklum... terjadi la pekara diatas...)

Bergaduh si A dan si B....
Kesian si A.... kena sembur dengan 'tuttttt'.... Kena mandi berapa kali la gamak nya...
Yang si B tak mahu ngaku salah....

"Salah hang la sebab xtutup pintu...."

"Xkan hang xtengok dulu ada orang kat dalam ka x...?"

"Mana aku tau... aku dah tak tahan... xda sempat2 nak tengok...!!!!!"

"Hang xkena xpa la... hang boleh la kata cam tue...!!!!!


Bebudak lelaki bukan nak settle gaduh tue.... tolong gelak ada la......
Mak.... lebih lebih kurang budak2 lelaki.... tukang gelak.....

Kesian kat si A kan...... nasib la engkau labu....

2 comments:

honeylanz said...

hahhaha..gelak sakan bc n3 ni mas!! sian si A..tapi geli..uweks...

maslinamansor said...

has: trauma kawan tue kan....