Wednesday, February 24, 2010

Dengar betul2...!!!!!

Semalam pegi checkup Danish... Selalunya xla ramai sangat, tetiba lak ramai yang kena checkup.... Mesti lama kena tunggu...

Aku pegi dengan mak... Aku main2 dengan Danish kat luar klinik... mak ada kat dalam tunggu nama Danish kena panggil...

"Adik.... nama Danish....." (Adik itu nama gelaran aku kat rumah)
"Jap..... Jappppp....." Aku berlari-lari anak.....

Tapi yang peliknya sorang aci tue pintas aku.....
Rupanya nama baby dia yang kena panggil...
Nama belakang dia ada sama skit ngan nama Danish....

Misi kat situ dah gelak2 kt aku....

"Mana mak nak tau... mak dengar macam panggil nama Danish"
Agak2 la mak oiii..... Dh xpasal2 Danish tukar bangsa......

Apakah nama budak tue yea.....
Manish..... Sarawanish..... apa lagi yang 'nish' kat belakang.....?

12 comments:

Eyriqazz said...

sarawanish?cam nama cikgu skolah saya dulu je..saraswathy

maslinamansor said...

sepupu sepapat pe... :)

honeylanz said...

bunyi cam sama aja kan...keliru gitu ;)

paij188 said...

Salam,

1st time drop by.. Salam kenal.

Funny, saya pun pernah terkena kat sini (Dubai) bile sebutan nama kite di'modify' oleh nurse bangsa Lebanon kat sini. Pasal2 je termalu depan the whole waiting lounge hospital tu.

p.s. hope to see ya at my blog.

maslinamansor said...

has: 2 la pasal...
gamat klinik tue....

maslinamansor said...

paij188: Waakumusalam...selamat berkenalan....
tq sebab sudi datang... :)

Malu kan bila jadi camtu... tp berlagak cool jer...

nanti saya singgah... :)

Kyuubi_85 said...

haha... rasanya ku tk pnh mcm tu... tapi salah org slalu.. hehe

maslinamansor said...

rabun pe....

Eyriqazz said...

singgah..bila nak update ye?

touyakaruma said...

hehe macam mana leh silap dengar ?

Danish sekarang apa khabar ?

maslinamansor said...

Eyriqazz: dh update... :)

maslinamansor said...

touya: sila salahkan nama anak mereka... :)

Danish dh ok... mama dia ada kan... :)