Thursday, December 23, 2010

Aku suruh Mam naik kan berat badan.. ada sebabnya...

Mam dah balik dari cuti bersalin. Kembali dengan badan rampingnya. Malahan bertambah ramping pulak aku nampak.

Aku nasihatkan dia supaya naikkan sedikit badan. Memang ada sebabnya.

Sebabnya, orang tak fokus sangat kat aku. Mam ibu beranak dua tapi masih slim tapi aku yang baru beranak satu nie memang lagi jauh dari perkataan slim....

Bila berjalan berdua macam nie jer gayanya

12 comments:

Hazzy Ishak said...

akak tanya lah rahsia mam berbadan ramping. leh la kongsi2 kat sini

maslinamansor said...

hazzy... dia tengah breastfeed... 2 badan dia dok ramping. @pn memang badan dia jenis tak naik2... huhuhu

Joy said...

hehheeh..wajar jugak sebab nye itu ;)

Nini D.. said...

adeh...sentap aku baca entry neh!..haha

Hezesuze said...

beshnye makan banyak tapi badan camgitu jek huhu

suri said...

cam kwn suri jer..

dari anak dara mmg kurus cam papan.skrg dah ada anak 3 ttp lagu tu juga..klu tgok tgan dia mmg kurus and kecik..

bukan nak mgta tapi mmg benar huuu..

kak ina kl (1) said...

memang ikut nasiblah..malas nak fikir dah skrg ni..janji sehat udahlah

Adyshariz said...

mas..mmg ade org badan tak naik..metabolisma badan dia tinggi tu, member sblah akak, anak 5 kurus slim jer, makan lagi hebat dari akak..ngehhee..akak anak satu pon dh jadi cam gambo yg ko lukis tu..

i understand beb..jalan sblh2 mmg org fokus kita jer..

Iela Fazielah said...

mmg badan dia jenis kurus slim tu... nak wat camne...

Zezebel said...

hahaha, rasa macam lawak sangat nampak image tu. Tak pe la Mas, ada orang memang tak pandai naik badan, ada orang yang makan sikit pun, badan boleh naik berganda. Yang penting, badan sihat, ok la. Yang kurus tu tak semestinya sihat. Time belajar dulu, saya kurus kering, tapi kolesterol tinggi...bahaya juga kan?

Sharinginfoz said...

apa yang penting bahagia dan tak salah kalau pasangan minta something yang baik kan

Matjoe said...

salam maslina,

ni saya nk jemput secara ekslusif diruangan komen blog utk joint contest saya:
CONTEST AZAM 2011
joint tau kalau ada kesempatan

wife i pun sama, badan tak nak lepas bersalin. ok la tu, janji empunya badan sihat dan happy kira ok la