Thursday, October 7, 2010

Nak mencari duit sampingan...

Aku kan duduk KL nie bujang. Bila malam balik, dok melepak jer kat rumah.
Kat ofis aku ada yang ambil upah menjahit baju... menjahit manik... buat baju baby (untuk function), jual kuih, sate dll. Teringin gak nak buat tapi satu apa pun aku tak tahu bab-bab tue...

Jadi aku sekarang nie dok tengah proses otak nak cari apa benda yang boleh aku buat. Korang ada idea ker? Sekurang-kurangnya boleh la aku dapat duit sampingan. Ada ker?

Blogging...? Yang tue partime kedua...
Aku nak cari partime ketiga... huhuhu

18 comments:

lydzar said...

haah kan mas, since family jauh dimata, mmg boleh sgt buat part time job.

kerja2 baking cakes and cookies pon boleh kot..

mrs.ecam said...

pe kata jual bege...heeee hihihihi...dl aku bujang siang koje opis...mlm koje mekdi...gilez pnat...hukhuk

cheqna said...

ri tu kata nak bawak danish duk sekali..peciter???

sahromnasrudin said...

salam ziarah..bagus idea nak buat part time nie..ape kata buat cup cake???

[-suziey-] said...

waaaa gigih..murni niatmu nk menambah pendapatan..hehe..smga berjaya..

Lagenda said...

mas kena cari sesuatu yg mas minat n pandai buat.
X kan la nak jual CD2 korea plak kan..kang kena tangkap kang!

Kancilbiru said...

jual kain pasang ke tudung ke..hihihi

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

sekarang ni macam2 part time ader..cuma kena tahu lah apa kemahiran yg kita ader...good luck yer..

maslinamansor said...

cheqna: mak n Hubby tak kasikkkk....
Tabahkan hati ku, ya Allah..

Hezesuze said...

part time yang macamana uols nak?? part time kt restoran mcd or kfc kan ok jek..huhu tapi fenat jugak la kan...ngeh ngeh ngeh

suri said...

jual barg yng comel kat blog ok gak..heee..jual tdung pun leh...

DKosongLapan said...

ghajin betoi mike caghik duit lebih....

Fieza79 said...

ghajen dan gigih nk carik wet sampingan...bagus niat tu...

AngahSayang2314 said...

amboiii betul2 cari duit nieeeee

Sharinginfoz said...

hmm apa kata buat dek aja,......

CuTeMiUt78 said...

eemmm memang idea yg menarik tu..

Zezebel said...

Rasanya Maslina kena listkan apa kemahiran, minat dan kelebihan diri yang ada kot. Dari kemahiran tu semua, mungkin boleh tengok apa yang boleh dibuat. Pernah menjual ke sebelum ni?

Kyuubi_85 said...

nak yg senang buat online business.. :) kalau nk yg susah jual burger ke malam2..atau kuih ke.. wa nk juga tapi tak tau yg sesuai dgn life student.. huhu