Thursday, September 23, 2010

Resepi Sate

Resepi Sate...

Beli kat kedai.. siap dalam 20 minit. Sedia untuk dihidang....

Sori ler, aku bukan dalam kategori pandai memasak.. ( masih dok ushar blog Kak Ina KL untuk menuntut ilmu). Aku sedang-sedang jer.

Nak cerita pasal semalam aku tak update blog. Mood lari jap sebab kaki aku luka terjatuh angkara sebab SATE...

Malam Selasa, aku teringin nak beli Sate. Jadi aku jalan p kat gerai sate yang berdekatan dengan kedai makan tempat aku dan member nak makan. (kenapa aku rasa ayat cam tunggang terbalik?)

Bila dah masak, aku jalan balik ke kedai makan.
Lapar punya pasal, aku pun buka la ikatan sate. Sambil dok leka nak buka kan ikatan sate tue, entah mana silapnya langkah aku nie... Terjatuh.

Namun aku bangun semula. Malu... nasib baik la malam...
Aku jalan perlahan-lahan balik ke kedai makan. Aku panggil Ayu dan Aty dari jauh.

"Kenapa dengan ko nie?" Ayu tanya

"Jatuh..."

"Kat mana?"

"Tue...."

"Luka tak?"

"Tak tau la..."
Aku pun angkat kain sikit, sebelah kiri ok... tapi sebelah kanan.. darah. Calar gara-gara lutut aku bertemu jalan tar.

"Tak pe, ko tahan dulu. Aku ada first aid. Tunggu jap, aku nak suruh tapau makanan."

"Tue, apa yang dok meleleh..." Aty tanya lak..

Aku pun tilik kat plastik beg berisi Sate... Waaaa.... Plastik kuah  kacang pecah...
Tak dak rezeki aku kot... malam tue aku makan sate tanpa kuah kacang. Tapi aku tambah maggie, masak sendiri.

Selera makan tetap ada walaupun kaki sakit...

12 comments:

cheqna said...

kelakar la mas ni...
hehehehehehe

Fieza79 said...

aduh la sian pulak..cm na jalan tu mas smpai tersungkur tu..hee lawak btol...abis kuah sate atas jln tar...nsb bek sate tk lintang pukang kalo tak jenuh nk ngutip nya satu2...

Adyshariz said...

baru nak cilok resepi kat sini..hehe

eMMe said...

sian mas....sampai jatuh, nasib baik tak de pape...tapi dpt gak sate, tapi tak berkuah, tak syok la...nape tak amik kuah lain?

AngahSayang2314 said...

wah semalam makan sate la nie... hehehe bole la buat jual kalau nak buat mana tahu sedap

Kancilbiru said...

kaki itu kan jauh dari mulut...hehehe

lydzar said...

yg sakit kaki, bukannya mulut atau tekak..betul kata kancilbiru, kaki tu jauh dari mulut hihihihiih

Lagenda said...

Sian dier..jatuh yek? Bgn sendirik le nmpknya sbb cik abg jauh kan?

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

ingatkan ader resipi betul tadi...tapi lawak lah citer mas ni...hehe

zulkbo said...

Salam bertandang seperti
selalu..moga sihat la yek?
jom pekena jakang punya
he he..

[-suziey-] said...

haahahaha..opss sori..rs lawak plak cite ni..adeiii..angkara sate..sabo je la..xde rezeki..ekekek:D

maslinamansor said...

nizaa, lydzar...
yer la, kaki sakit... terasa seluruh badan pun sakit... hehehe