Tuesday, September 28, 2010

Kenapa aku suka Korea...

Sebab aku kan suka orang mata sepet... :)
Kenapa Korea? Jawapannya terletak pada artis-artis mereka... penyanyi expecially...

Sebut saja...Rain, Lee Hyori, Big Bang, Super Junior(SUJU), SS501, DBSK, 2PM, 2AM, TRAX...SNSD (Girl's Genaration), Wonder Girls, 2ne1...Sapa yang tak kenal.

Tapi aku rasa kebanyak kan dari korang memang tak kenal pun mereka-mereka ini. Kalau aku sebut lagi banyak dari ini, belum tentu korang kenal... Super Junior yang famous tue pun korang kenal segenlintir jer, bukan semua.

Sebelum nie aku lebih minat dengan penyanyi/group dari Jepun. Tapi aku minat dengan kumpulan  KAT-TUN jer... :). Selebihnya aku minat dengan pelakon Jepun. Contohnya Takuya Kimura (cukup minat dengan lelaki matang ini..), Matsumoto Jun, Oguri Shun, Kazuya Kamenash, Jin Akanishi, Takashi Sorimachi ( yang Eyriqazz minat tue).
 Eh? Semua lelaki ker... Memang pun...

Macam mana aku boleh terpengaruh dengan penyanyi/group dari Korea nie...?
Jawapan nya senang jer...AYU... housemate aku.
Wartawan sambilan aku untuk berita-berita tentang mereka.

Dari aku kenal Super Junior saja sampai aku kenal kebanyakkan artis Korea. Cuma Pelakonnya aku kurang sikit. So dari member aku la, minat aku lagi bertambah...

 Credit Pic from Here

*Semalam aku dok layan cerita Playfull Kiss. Kim Hyun Joong... Bekas kumpulan SS501 berlakon. Hensemnya macam hubby aku.

8 comments:

mamasue said...

mas ni mmg hebat tul kenal artis2 korea ni eh...mcm adik ipar mamasue, dh mcm org korea pun mamasue tgk.astro pun bukak chanel 303 (korea).as for me,mamasue br abis tgk citer Personal Taste....suke giler babas kt Lee Min Ho tu...hensem tak hingat!

Adyshariz said...

mas, suka n3 ko kali ni..mata sepet hehe

Fieza79 said...

peminat citer korea wt n3 lgi psl korean...! dulu2 layan jgk citer korea...ntah skrg ni nape jd slow tk tau pape dh...hukk

AngahSayang2314 said...

hehehe sempat lagi tue kau berjimba ngan tv yer... hehhee

Hezesuze said...

humangggaaaii uols ingat sume artis2 korea?? bravo ler uols nie

weols ni minat korea pun citer winter sonata tu..smpai ke harinie suke ngan citer tu...sib baik bukan hero dia yg bunuh diri tu kan...ahakss

suri said...

lakonan dia blh buat kita mcm berada di situasi tuh jer heee..

dulu masa study mmg tak miss..tapi dah kje mmg tak dpt tgok...

buah kiwi said...

saya pun suke korea..

Zezebel said...

Jom kita pergi Korea ramai-ramai. Hehehehehe.....