Wednesday, August 25, 2010

Mengeletar jari aku....

Bukannya sebab lapar tapi sebab aku jer tranfers duit biskut raya RM 137..... letih bila aku nak click COMFIRM tadi...

Tetiba aku rasa duit bonus RM 500 pun dah melayang sedikit demi sedikit....

RM 137 itu hanya dari seorang sahaja. Lagi RM 50 aku hutang ( sebab biskut tak sampai lagi ) kat orang lain lak. Bila dicampur hampir RM 200 gak la harga biskut-biskut aku... huhuhu

Banyak tue pun aku dah rasa senak perut.... korang punya biskut berapa? Kurang atau lebih daripada aku?


Adakah biskut-biskut ini untuk rumah aku? Oh... tidak... Aku mana ada rumah sendiri. Aku beli hanya untuk rumah mak abah dan rumah mertua aku jer. Tak dak langsung untuk aku walaupun untuk rumah sewa aku kat KL nie...

16 comments:

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

tak beli kuih raya pun lagi ni..selalu beli pun utk mak ngan mertua kat kg jer...hehe

eena said...

ada gak dah kuih raya....saya nih langsung tak order...huhu...hajat nak buat....tah kesampai ke tidak....hehe

Hezesuze said...

owh takat nie baru order kuih sarang semut jek...mabeles...ngeee

mama zharfan said...

me beli gak utk family me kat msia ie beli 3 bekas mamakuQis :) abih RM60 ajer sbb guna voucher yg me menang dari contest kat blog mamakuQis tu :)

Kancilbiru said...

aku sangat2 bimbang lepas raya nanti. takut lani belanja sakan pas raya ni kena sambung posa pulak..hihihi

Mr Nyox said...

tak payah beli kueh@biskut.jamu air sirap jer cukup. ckp kt diorg ekonomi gawat

penjejak maya said...

salam,

biase beli kacang je masa raya nenti hehe..

eMMe said...

ingat kan mas menggeletar nape...risau Me..hehehe...biasa la Mas, setahun sekali melabur duit lebih skit kat kuih raya, kite ni lebih kurang je...kuih raya tak la order byk sgt, kerepek raya, feveret dari Kueh raya selalunya, tu je pun sumbangan kita utk keluarga tersayang, belum campur duit raya lagi kan..hahahaa....

Lagenda said...

Ermm...mak rasa biasa je tu. X lah mahalo sgt cuma klu buat sendiri, dpt lbh bnyk

Sharinginfoz said...

tak apa nanti ada le duit lain datang kan

mamasue said...

byk tuuu smp rm200....hahaha...dont worry...beli utk mak ayah kan,murah rezeki mas la nt kat mana2...insyaAllah...mamasue tak beli apa lah mas...last2 minit kot br pi carik kt pkns...

suri said...

heee.. amik stoke dri kh jer hee..ada gak bli utk mrka dua tiga jnis kuih heee

Zezebel said...

Tak beli dan tak buat lagi.
Rasa macam taknak hidang kuih raya tahun ni. Buat jer lauk2 sikit2. Hehehehe....

AngahSayang2314 said...

salam ramadhan 16

aittt belum apa2 dah habis duit ke?? angah tak beli pun biskut raya mak kata tak yah banyak sekarang org tak nak sangat biskut2 nie yg diorang nak cuma bihun,mee time raya macam tue baru licin hehehe

whose said...

whose dok sabah..so,ssh skt ar nak bwk blk biskut balik smnjg..ni pn beli satu jenis je..tak taula ada kat smnjg ke tak...namanya biskut kapal...harga dalam rm5o gak la...

kak ina kl said...

memang mahal kalau beli..nasib baik buat sendiri..

kamu duk area sentul ker?