Wednesday, August 11, 2010

Jatuh ditimpa tangga, tergolek-golek lalu tersungkurrrrr.....

Jumaat dan Ahad minggu lepas adalah hari yang tak berapa nak best.

Sebabnya:

Jumaat
  • Bas datang lambat. Pukul 7.30 petang baru datang. Sepatutnya 5.30 petang....
  • Dah la datang lambat, bas yang aku naik bukan lah bas Super VIP (ala, yang 3 seats tue). Bas yang biasa datang sebab bas rosak...
  • Naik atas lak siap ada orang cilok tempat aku... Bila aku kata tue tempat aku, takkkkkk dia kata. Betul tempat dia. Ok, aku ignore jer dulu. 
  • Aku duduk jer sebelah dia. Seat yang aku duduk lak, tempat letak tangan patah.... 
Masa tue, aku hanya mohon jer doa pada Allah swt supaya menyabarkan aku...

Ahad
  • Handset hilang dalam toilet kat Jusco. Aku tertinggal dalam toilet, aku lari balik... dah hilang.
  • Aku call, tapi si wanita operator tue yang tolong jawabkan. Sah, dia curi...
  • Malam bila aku nak balik KL, Taukeh bas sewenang-wenangnya menukarkan aku naik bas ke Bukit Jalil bukannya Hentian Duta... Memang aku mengamuk la masa tue... Tapi kesudahannya, tetap gak aku kena naik bas ke Bukit Jalil. Dalam hati geram aku hanya Allah swt sahaja yang tahu...
Apabila handset aku hilang, sebenarnya aku masih menunggu kot-kot si pengambil, memulangkan kembali kepada aku... Tapi hubby aku cakap bukan nya semuanya orang baik. Terima sahajalah hakikatnya...

p/s: Maaf, sebab aku langsung tak update dan tak berjalan-jalan di blog korang. Ada kecemasan semalam... 

    14 comments:

    cheqna said...

    salam mas
    dugaan buat mas di awal ramadhan
    takpe..banyakkan bersabar..mungkin ada hikmahnya nanti..
    selamat berpuasa =)

    Sharinginfoz said...

    saya pernah juga tinggal kat toilet then nasib baik dapat balik ada sorang mat salleh dok dalam toilet then pinjam telefon org lain untuk call....apa-apa pun sabar ya

    UV Hampir 1,000

    lydzar said...

    sabar ye mas..dugaan bulan puasa tu.

    nnt mintak duit raya kt hubby, pi beli henpon baru yer...

    ape citer anak mas, jd ke duduk ngn mas bulan puasa ni?

    J.L said...

    sabar yea. dugaan sempena bulan puasa tu

    eMMe said...

    sabar mas, pasti ade hikmahnya setiap yg berlaku itu ujian dari Allah...take care Mas. Slmt Berpuasa.

    nurKN @ Nur said...

    ala mas, siannye..dugaan+bnda dh jadi..redha je la..tp rasenye kna bykkan brsbr esp tgh pose nih..kang kalu emo tu melarat2 mau pasni 'mcm2 hal'jadi..so, the point is stay cool..and cute..

    eena said...

    marvelous nyer dugaan...huhu..sabar la yer ..

    eima said...

    klu aku jumpa insyaallah aku pulangkan balik .. dah 2 tepon aku jumpe aku pulang balik kat kaunter guardian... aku jumpe pun aku tak amik tgk je...
    bila kite amik hak org tuhan akan amik balik hak kite ....

    sabar ye.. dugaan je semua uh ...
    mungkin nanti rezki melimpah ruah pas nih ... insyaallah

    fmunyraz said...

    Ya Allah, dasatnya.
    sabar ek akak,myb Allah nak uji akak.
    Allah akan uji kita coz DIA sayang kita :)

    mama zharfan said...

    me tumpang bersimpati..ada hikmah tu..ujian ramadhan..moga segalanya ok lps ni :)

    suri said...

    salam..
    uik tuan rumah tak tutup2 lagi ke peraduan tu uhuhuhu..???tarikh dah tamatkan??

    suri pun baru blik naik bas dgn si kecik.baik dia tak meragam kak..huhuhu..
    sabau jer kak.klu rasa geram hempuk jer dia dgn brg baju heheeee..

    CuTeMiUt78 said...

    alahai kesiannya.. dugaan buat mas

    Mr Nyox said...

    sedih gila crite

    AngahSayang2314 said...

    salam ramadhan

    singgah sinii lama tak singgah komen2 ada masalah menimpa keluarga yg teramat besar sekali,,,,


    selamat menjalani ibadah pose