Thursday, April 29, 2010

Terasa aku kat...... damai.... :)

Kalau dah balik kampung, mesti naik sheih!!!!
Tergedik2 nak suruh mak masak tue... mak masak nie.... Tapi kali nie balik, mak tak larat. Sebab mak kena kemas2 rumah, memanggil orang... (ahad nie kenduri abang). Jadi kami satu family... makan nasi bungks jer la...

Eh! Kenapa aku yang tak masak....? Opps, sori... aku memang malas masak tapi pandai... :) (ciss...ayat belagak lagi)... Bukan aku tak nak masak, aku akan masak. Tapi kalau dah makanan apa pun tak dak.... daripada nak p kedai mencari lauk nak masak... haruslah aku mencari lauk siap jer.... Wanita sekarang kena pandai...

Selingan
Semalam dekat ofis aku dengar ceramah. Ustaz tue kata pertunangan bukanlah adat tetapi ia adalah disyariatkan.... Baru aku tahu. Selama nie aku dok anggap tunang tue adat jer.

Satu lagi yang aku dapat tahu adalah "Fikiran lelaki simple, fikiran wanita lebih teliti"... Sebab itu lelaki dan wanita sememangnya dijodohkan.

Ok, kembali daripada selingan.
Aku sekarang ada kat kampung... Memang best!!! Walaupun bernasikan bungkus tetapi nikmat bila bersama keluarga... hanya Allah swt dan aku jer tahu... hehehe.
Aku ambil cuti 4 hari. Campur sabtu ahad... 6 hari aku cuti... Perhhh, nikmat 2kali ganda...

So... kepada korang yang lama tak balik kampung... sila lah balik. Kalau kampung korang kat Bukit Mertajam, aku persilakan korang datang kenduri abang. Xpe... abang tak marah....

10 comments:

zulkbo said...

salam..
hang balik penang ka
mekalam mai sini bungkus lah
sebungkus 2 buah pala no?
he he

maslinamansor said...

waakumsalam,
boleh2...

piewahid said...

slamat bcuti, berehat dan bkenduri bsama kuarga.

family mas kat BM ya? dulu2 saya ada tumpang skolah kejap kat al masriyah...:)
ada kakak angkat nama jamilah kat belakang skolah tu :)

Sharinginfoz said...

seronok kan balik kampung..

maslinamansor said...

piewahid,
yup, orang BM. Wah, tak sangka piewahid pernah skolah kat sini...

maslinamansor said...

sharinginfoz,
terlebih seronok nie.... :)

ekin hamid said...

weh..kata kat aku ka..ayah ang dtg jemput mak+ayah aku..Tp aku xbalik lew...cori ek cayang...:-) Wish Selamat pengantin Baru kat abang ang...

maslinamansor said...

ekin.
la... hang perasan ka... :)
xpe... hang dah wish pun ok dah

touyakaruma said...

"Wanita sekarang kena pandai..."

Ececeh ayat ... sejuk mata membaca

Eyriqazz said...

balik kg memang best..aku rindu kampungku..