Tuesday, April 20, 2010

Melawak tolong tengok time... OK!!!

Fuhhh... ayat macam emosional sungguh aku kan... :)

Saja nak kongsi-kongsi sikit pasal melawak nie...

Sebelum nak melawak...
Sila pastikan mood kawan2 korang dalam keadaan stabil yer...
Karang tak pasal- pasal, benda yang tak seberapa... haa, kena sekali!!!!

Contohnya :
Agak2 dia macam "datang bulan"... tak yah nak tegur sangat...
Sebab kemarahan nya boleh berganda2 walaupun gurauan korang biasa2 sahaja

Ataupun hari jumaat tue korang tengok muka dia sememeh.... maknanya dia tak dapat la "malam jumaat".... (tolong faham apa itu malam jumaat-malas nk explain)

Tapi kita susah kan nak tahu melalui muka seseorang kan....
Jangan jadi macam aku, tak tau budget....
Dah kena sekali....

5 comments:

mrs.ecam said...

kui3 yeke...kwn2 aku jenis mslh kt umh x bwk g opis so ok le kn...lgpong klu dieorg de mslh dieorg yg cite dl kt aku sblm aku wat lawok...hekhek...alhamdulillah stakat ni aku x pnah kne mrh lg sbb buat lawok x b'tmpt...n hrp2 x kn kena mrh la...heeeeeee pis

Kyuubi_85 said...

haha. ko dh buat apa jg kena sekali tu?
kalo nak melawak, lain kali kena tgk sensitiviti org jg. manatau dia sensitif gnan benda tu kan naya

maslinamansor said...

mrs.ecam,
tak tau la dia marah lagi ker tak...

kyuubi,
lawak yang tak lawak sebenarnya..

Kancilbiru said...

betul2...kang tak pasai kena makan penampar free..hahaa

Sharinginfoz said...

memang betul.. lawak2 juga tapi tak kan le setiap masa nak buat lawak tengok2 le keadaan kan...

Buffered RM13.06

Gaji Berapa Kena Income Tax???