Saturday, March 27, 2010

Kenapa iklan jam sam jer waktunya.....

Cuba korang selak2 majalah yang tunjuk iklan jam...
Mesti korang tengok waktu jam yang ditunjukan adalah sama... kenapa..?


Nie salah satu contoh.....
Pic from here...



Pic from here....

Cikgu sekolah aku pernah tanya pasal benda nie kat budak2 kelas aku....
Puas kami dok fikir alasan2 yang logik tapi mengarut....

Last2 bila dah nampak kami dah putus asa... baru dia bagitau....
Cikgu aku kata semua jam menunjukkan pukul 10.08 (malam atau siang akau tak ingat...) adalah waktu perang dunia kedua tamat....

Betul ker....?
Aku try google... tapi tak dapat cari... hehehe

9 comments:

piewahid said...

slm mas,
mmg dh lama tertanya2..
satu info yg mnarik. kita tunggu respon kengkawan yg lain... :D

qaseh mas said...

Salam Mas
oh ya ke Mas..saya pun tak tahu akan hal ini kalau mas tak bagitau..;)

honeylanz said...

x tau..dah dpt answer..reveal tau

maslinamansor said...

salam semua,
piewahid.... qaseh.... has...

Karang kalau mas dah habis google, mas rumuskan... :)

zulkbo said...

salm mas..
good teori..
tak tahu pulak saya sebelum ni
wallahualam..

maslinamansor said...

salam,
mas masih lagi try search... :)

Anonymous said...

betul..penah gak dengar pasal ni. katanya waktu tu ada kaitan dengan something...maybe betul kot perang perang tu...:P

Kancilbiru said...

betul..penah gak dengar pasal ni. katanya waktu tu ada kaitan dengan something...maybe betul kot perang perang tu...:P

maslinamansor said...

niza,
aku rasa pun yer...