Sunday, March 28, 2010

10.10.... 10.08.... 10.12.... Mana satu, aku pun tak tau...

Tapi, Majoriti bila search kat google, depa kata 10.10...

Semalam aku buat Entry mengenai mengapa iklan jam waktu yang sama...

Yang nie jer yang dapat aku cari.... lama gak la aku ngadap Mr.Google, nak cari apa misterinya dengan entry semalam.... (xlama pun, gimik jer lebih....)

1. India mendapat kemerdekaan pertama pada 10.10 pagi pada 15 Ogos 1947...

2. Hiroshima dan Nagasaki diserang.... Serangan Nuklear pada 10.10. Bom pertama yang diturunkan adalah pada 10.10 pagi....

3. 10.10 menunjukkan macam senyuman... jadi berharap lepas membeli jam dapat mengambarkan kegembiraan.... SENYUM....

4. Victory..... Jam menunjukan 10.10 menunjukan huruf 'V'. Simbol menunjukan kemenangan... 'Victory'.

5. Lincoln kena serang pada 10.10 malam... tapi ada statement bercanggah mengatakan Lincoln diserang pada 10.15 malam dan padi keesokan pagi pada pukul 7.22 pagi.

6. Malahan JFK dan Martin Luther juga di memorikan pada jam yang sama....

7. Pada pukul 10.10 adalah waktu kematian pencipta jam.....

Kebanyakkan aku dapat dari.. google jer...

Tapi aku tak jumpa pasal cikgu aku cakap....

7 comments:

Sharinginfoz said...

he he he mana-mana pun boleh

Hutang oooo Hutang

Followers Dah 300

piewahid said...

slm mas,
rasenya dh cukup info tu...
ada juga ssuatu nk dkongsi. harap nk carik sniri, slalu je terlepas. tq ya :D

maslinamansor said...

sharinginfoz,
banyak sangat fakta...
Jadi mana2 pun tak pe kan... :)

maslinamansor said...

piewahid,
mas pun xrajin sangat tpi dah nak tau... cari jer... baru puas hati...

zulkbo said...

salam mas..
dah cikgu aok tak buka entri
dalam blog dulu..mana nak ada record
he he he..

maslinamansor said...

wakumsalam zul,
Betul jugak yer... :)

honeylanz said...

yg mcm agak tepat. pukul 10.10 utk waktu kematian pencipta jam kut.....