Friday, February 5, 2010

Kalau versi Malaysia.....

Semalam aku dok layan cite "Boys Over Flower" ngan housemate.... Walaupn aku dh tgk tp aku tgk sesorang... kalau tgk beramai2, feel nya rasa lain... :)

Kami dok bandingkan Boys over Flower dengan Hana Yori Dango n Meteor Garden yang mana paling best....

Boys over Flower... BOF... (KOREA)


pic from here


Hana Yori Dango... HYD... (JEPUN)


pic from here


Meteor Garden... MG... (TAIWAN)


pic from here


Kalau mengikutkan tahap kehenseman...... BOF n MG yang menang.... kehenseman terserlah... (Perasaan cintaku boleh berbelah bahagi ngan hubby disebabkan mereka.....)

Tapi kalau mengikut tahap lakonan.... BOF n MG memang xboleh lawan dengan HYD....

Kemudian terkeluar dr mulut si member nie...

"Kalau Malaysia buat Boys Over Flower Versi kita..... sape yang sesuai jadi watak2 diaorg nie.....?"

Kalau yang heroin... kami sepakat Sharifah Amani cukup sesuai.... (xde calon lain.... dia jer nampak cam ganas2 skit...)
Member baik dia.... Liyana Jasmay.... ok x?

Tp kalau Si watak 4 jejaka nie.... punya la banyak calon xberapa layak.... puas kami fikir....
(tambah lagi aku... xberapa kenai sangat ngan pelakon lelaki Malaysia...)

Yang aku suka n kenai pn.... Qi Qushairi and Nas-T ( sebab aku suka tengok cite Blogger Boy)...

Pengarah nya.... mesti pengarah cite GHOST atau BLOGGER BOY!!!! (Yg nie kena tetap......)

Dan yang paling aku xboleh blah bila tang tajuk member aku bagi idea......................................................


"JEJAKA DI ATAS BUNGA...................!!!!!!!!!!"


Apa pn... cite asal kesemua drama nie dari sebuah buku komik jepun....


pic from here


8 comments:

honeylanz said...

has x sempat nk layan cite2 gi. sampai rmh ac dah zass capai remote..huhuhuhu..

maslinamansor said...

mas beli dvd... xsabaq nak tgk ending nyer pasal... :)
Tp klu ada danish... tgk tv pn xdan... :)

CT NORAMIZA said...

ee budak ni x abih2 ngan cita korea dia ja :)

touyakaruma said...

Aku okay jer jadi hero dier

maslinamansor said...

minat nie kak miza... :)

maslinamansor said...

tauyakaruma: p uji bakat dulu.... :)

Mama_Aqish said...

sama la kiter pun peminat cite korea...jiwang gitu

maslinamansor said...

semua mata sepet mas minat... :)