Thursday, February 4, 2010

Ada apa dengan Cinta


pic from here

rasa2 korang ingat x Filem Indonesia aper yang mula2 skali bertapak dihati peminat...?
Lagi skali FILEMMMM yea.... Drama2 bo layan....

Kalau tak silap aku, Filem 'Ada Apa Dengan Cinta?' kan....

Masa tue aku still lagi belajaq kat Politeknik Pahang....
Kegatalan aku makin bertambah lepas tgk cita nie apabila aku terberkenan kat Nicholas Saputra (kalu xbetul ejaan nya.... abaikan... aku dh xminat kat dia dh)



pic from here

Satu masa telah terlewati
Benci dan rindu merasuk di kalbu

Ada apa dengan cintaku

Sulit untuk aku ungkap semua


Jangan pernah bibir tertutup

Bicarakan semua yang kau rasakan

Cinta itu kita yang rasa

Biar sengsara hati kan merana


Wahai pujangga cinta biar membelai indah

Teladani kalbuku

Jujurlah pada hatimu


Ada apa dengan cinta

Perbedaan aku dan engkau

Biar menjadi bait

Dalam puisi cinta terindah


Andai bumi terbelah dua

Biar kita tetap saling berpeluk


Lagu filem nie aku leh hapal... sape nak cabar aku nyanyi lagu nie tanpa tgk lirik... meh la... tpi masa aku study dulu jer la... nie pn aku copy paste jer lirik nyer... (sejak2 dh kawin nie layan lagu lady gaga jer.... yea, betul.... aku tipu...)

Tpi aper pn jangan taksub sangat dengan cinta nie... Cinta abadi adalah hanya dengan Allah Yang Maha Esa.....




7 comments:

CT NORAMIZA said...

mas, kalau rajin, p blog kmiza, tolong bg pendapat tau, n3 baru kmiza :(

maslinamansor said...

Ok... :) sape cik embun?

cik EPAL said...

suka jugak tengok cerita ni :)

JHaZKiTaRo said...

suka bangat sama cerita ini!! anyway, salam jauh dari bumi Dublin, Ireland.. blog walking.. rajin2, jemput singgah ke my blog.. :)

maslinamansor said...

cik epal: dulu tgk cite nie berulang2....

JHaZKiTaRo:waalaikumusalam...
xrajin pn saya akn singgah gak... :)

honeylanz said...

layan gak dulu cite ni. tp rs mcm ohh muda mudi nye

maslinamansor said...

mas rasa pn macam belasan jer waktu tue... :)