Wednesday, February 3, 2010

X mau ngaku.....

Masa aku kt sekolah menengah Alma ,aku nie aktif gak dalam Bola Tampar.... Sebab nya aku ske kat Cikgu Elias.... (jangan ingat aku ske tue cintan yea.... hanya Ekin jer tahu cam ner Cigu Elias) n sebab yang kedua adalah member baik (dayang) pn join skali n sebab yang ketiga.... ramai la bebudak encem dalam geng bola tampar tue.... :)

Sebelum nak start bermain... warming up tue penting...

Jadi cikgu Elias suruh la kami cari pasangan masing2.... dan semestinya aku ngan best friend aku aka Dayang.....

"Sila pilih pasangan yang sesuai...." Cikgu Elias memberi arahan....
Aku ngan Dayang dh stanby nk bt excercise

"Sila pilih yang berat badan lebih kurang ngan hang pa..." skali lagi Cikgu Elias memberi arahan...
(yea la... dh pilih nie....!!!!)

Kesemua nya dh ada pasangan masing2.... Dayang pn dok tgk jer aku... dia pn xpaham atau pura2 xpaham...

"Ikut hangpa semua la......"

"Ikut saya...."
Cikgu Elias menunjuk kan senaman angkat mengankat patner.... (blakang bertemu blakang)

Aku angkat Dayang dengan releks jer..... (Ala... senaman simple cam nie xkan la korang pn xleh bt....)


Tpi bila Dayang mengangkat aku, terasa diriku macam nak jatuh kebumi jer.....
Masa tue baru aku tau kenapa Cikgu Elias suruh pilih pasangan yang sesuai....

40kg vs 60kg....

HAMPEH....!!!!!





15 comments:

Kyuubi_85 said...

hahaha... bertindak mengikut arahan,... hehehe

maslinamansor said...

baik cikgu.... :)

CT NORAMIZA said...

hehehe ada effect gak kan, padahal kalau angkat camtu, rasanya blh je :)

maslinamansor said...

Mmg boleh dia angkat tp mas yg rasa xconfident....

HafizChan said...

hmm...berat is just a number. heh

maslinamansor said...

betul ker....

cheqna said...

cheqna angkat org boleh..org nak angkat cheqna..tak payahlah sian plak nanti..hahahahaha

cik EPAL said...

40kg?? ringannya :)

maslinamansor said...

cheqna: sama la kita....

cik Epal: Sekolah menengah masa tue, dayang mmg ringan... kurus....
akak pn ringan masa tue kan.... :)

Sharinginfoz said...

he he he tapi seronok kan ingat kembali kisah2 lampau.....

Siapa Nak Promo Blog???

Bosan, Nak Buat Apa???

Seronok kan Tak ada Hutang???

honeylanz said...

x reti main bola tampar. netball je

maslinamansor said...

sharinginfoz: mmg seronok... :)

honeylanz: bola tue sebenarnya hanya untuk ditampar jer.... blh skit jer :)

ekin hamid said...

iyer saya kenal itu cikge alias..dayang n puan punya blog..:-)

maslinamansor said...

nasib baik hang ingat... :)

ekin hamid said...

aku mmg ingat.. aku rasa nanti nak tag gambar2 lama..apa macam..ada berani???hahaha..tp aku xingat lak ada simpan tak ek gambaq cekgu alias..hahahhaa?