Wednesday, February 17, 2010

Cuti macam tak cuti....!!!!

Entry lepas aku ada bagitau yang aku selsema... ok, fine... xpe la... aku tanggung sendiri... tapi bila kena kat Danish... tue yang aku xleh tahan...

Danish datang ngan package... demam + selsema.... Aku dh pasang safety dh supaya virus aku xmerebak kat dia... alih2 kena gak...

Yang boleh kena demam... aku rasa sebab musim kemarau kat kampung hubby aku... panas sungguh...!!!! Nak jalan2 kat mana2 pn xleh... (kecuali klinik Raniah...)

Aku lak dh settle bab selsema... datang lak penyakit lain....

Sedang aku bersenang lenang ngan Danish n Mertua.... Tetiba aku terasa gatai yang amat sekali.... Tapi....

Aku xleh nak garu... (kenapa...?)
Tempat nya xstrategik... (kenapa..?)
Kegatalan tue terasa dibahagian Paha...... (Xkan la aku nak selak kain batik nak garu2 depan mertua..... ada akai ka....)

Jadi berbekalkan alasan sakit perut.... aku minta permisi pergi toilet....

Masa dalam toilet... tergaru2 dengan penuh nikmat... dan padahnya.....
Aku jalan terkengkang2..... Pedihhhhh..... Padan muka....!!!!!

Aku terus call hubby... hubby kata letak bedak..... (huh....!!! Baru lega......)

Aku xtahu sebab apa aku gatal2....
Hubby aku tanya ada makan benda pelik2 x....

Aku kata la... breakfast makan mee sanggul... dalam dia ada bahan sotong kering....( Yang tue la last aku makan sebelum kena gatai tue...)

Gamak nya aku alergik ker... ?
Sehingga sekarang aku balik KL pn dok still tergaru2 macam kera....

Aku ingatkan cuti raya cina nie leh aku jalan2 nagn Danish kutip Ang Pow.... Sangkaan ku meleset.... citt....!!!!


P/S: Alhamdulilah... Danish dh sembuh masa aku balik KL semula....

9 comments:

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam ziarah...salam kenal....

maslinamansor said...

Waalaikumusalam... salam kenal.. :)

Mama_Aqish said...

la siannyer danish...moga cepat sembuh k...la ni musim hujan haq tu yang ramai tak sihat....makan ubat ye danish...sian ibu tak leh nak kutip angpau untuk danish...

maslinamansor said...

Danish dh cihat... cume berhingus skit... :)

HafizChan said...

Alahan?

Ke akak memang gatal, ehe

maslinamansor said...

amboi... gatal sungguh la...

Eyriqazz said...

cuti macam tak cuti?

p/s :kalau ada gambar di blog mesti lagi menarik...

Kyuubi_85 said...

kesian kat danish ye.. nasib dah ok

akak alergi dgn sotong kot... tu yang gatal tu

maslinamansor said...

Eyriqazz: rancang ngan hubby nak p Bukit Merah... tpi dh kena flu...
Xde gambar... hehehe..

Kyuubi_85:
Xpenah alergik pn... tetiba jer... ada