Monday, December 13, 2010

Cerita air mata baldi...

Jalan ceritanya begini memula.....

Nak pergi Kota Kinabalu... Booking la tiket. Tapi bila dh nak ujung-ujung... 'System is busy' katanya... Tak sempat nak buat payment lagi...

Bila buat lak kali kedua, hari yang sama pukul 2 petang... Dah siap semua... comfirm dah bayar... Hati pun lega.

Bila check email... dapat 2 email. Pergi 2 kali ke KK!!!! Rupanya depa cantas aku punya kad 2 kali!!!

Apa lagi, bermakian-makian lah aku. Cuba bayangkan, aku bermakian-makian sampai bil telefon hampir RM200....

Sebabnya, aku ada call bank kad aku, bank kata 1 jer comfirm... 1 lagi tak masuk pun lagi kat syarikat tue... Boleh terminate. Tapi bila aku call syarikat tue... secara outomatiknya depa kata COMFIRM!!!! WHAT THE PUNGGKOK HANG!!!!

 So... nak buat cam na...? 

Korang nak tau Syarikat tue Syarikat per?

Tunggu bila aku p Kota Kinabalu baru korang tahu sapakah 'mereka'....


*cara bermakian-makian aku tue.... tak melibatkan carut mencarut ...

8 comments:

Iela Fazielah said...

sabau2.. tp rugi tu.. sama tarikh ke or lain2... abis tu xde solution ke>>>> alahai...

Nini D.. said...

sabo Mas...sabo...sabo...istighfar...

lydzar said...

ermm call bank semula la kot sbb dorang yg trace transaction bukan kompeni kapalterbang tu kan..

mamasue said...

huiyo...mmg masalah nih...mana bleh 2-2 pun potong nih...kene cross check yg bank tu kata tak potong

pizet said...

ku teka air asia...ada betul kah?

Adyshariz said...

hurm..pahamm..paham..aku dh kene..mmg bebakul-bakul makian gak...sabar yob sabar

zulkbo said...

salam..
boleh refund balik kan?
tak payah hang maki depa
kesian la pulak aku dengaq!

Lagenda said...

hah?? Apa case ni..ketinggalan ketapi sungguh mak ni.

Klu mak di tmpt mas pun, mmg menyirap minum air sirap arr sbb mak ni MMG KURANG PENYABAR! Miahaha..