Wednesday, November 3, 2010

Sudah 3 tahun 9 bulan...

Tak sangka sudah hampir 4 tahun aku dah kerja kat Kuala Lumpur.

Jemu...
Rasanya korang tahu kan, kenapa?

Selama aku kat KL..

  • Mula-mula masuk kerja, terasa kagumnya. BESAR nya ofis aku.... Tapi bila dah lama-lama, aku rasa semua pelusuk bilik dalam ofis nie aku pernah terjah... Tetiba jer ofis nie aku rasa KECIK....
  • Bila aku ditempatkan dalam bahagian IT, terasa semaknya bilik aku. Penuh dengan komputer-komputer rosak. Tapi sekarang, tak heran... Aku dah serasi dengan keadaan semak menyemak nie...
  • Nak kata naif... tak la naif sangat. Cuma aku percaya yang semua manusia adalah baik. Dan sebab aku percaya macam tue lah, mesin basuh aku orang ambil tapi tak bayar.... duit deposit rumah tak dapat balik ('manusia' ini memang pandai puter belit). 
  • Non-ada kawan baik... (memang la dulu tak da tapi sekarang ada...) 
  •  Asyik mak dok call, sihat tak... ok tak... kawan ok tak... tempat kerja ok tak... 
  • Percaya atau tidak... Midvalley aku pernah jejak 2 kali jer. KLCC  2-3 kali... Yang selebihnya SOGO dan The Mall jer. Jauh dari itu, aku tak pernah pergi.  
  • Berada jauh dari suami, anak dan family membuatkan aku tahu nilai kesetiaan, kerinduan, kesabaran dalam peratusan yang amat tinggi.... 
dan yang terakhir...
    • Aku selesa kerja kat sini tapi aku tersangat desprate nak balik kampung halaman. KL bukan tempat aku....

    20 comments:

    Kancilbiru said...

    kesibukan dan kemahalan harga are soo not me...nak balik kedah rasa..huhuhu

    mamasue said...

    adeh...siannya mamasue rasa. mamasue tak pernah rasa mcm tu sbb mamasue tak pernah duduk jauh dgn family.plg jauh pun skrg ni je lah sbb pidah masuk umah sendiri, kene tinggalkan mak...yg jarak umah pun ada lah dlm 15 minit je...terasa bertuah pulak.insyaAllah,mamasue doakan yg terbaik utk mas

    Hazzy Ishak said...

    sama macam hazzy rasa. KL/Selangor bukan tempatnya. walaupun orang cakap tempat ni best (mungkin sebab byk shopping mall kot) tapi bagi Hazzy, NOTHING.

    lydzar said...

    sama la bilik IT kt sini..mmg semak. berkampung 3 orang staf dlm bilik yg kecik hehehe

    insya allah ada rezeki mas balik ke pangkuan family nnt..teruskan berdoa yer

    piewahid said...

    sabarlah mas,
    saya faham...

    tempat isteri adalah di sisi suami,
    tempat ibu di sisi anak2.
    adalah hikmahnya tu...

    LiFe KaMi said...

    itu semua dugaan, kami disebabkan kerja terpaksa bejauhan selama 2 minggu tiap2 bulan, yang penting kita cari rezeki utk family..:)

    Mama Zharfan said...

    absence makes the heart grow fonder..

    ila-ali said...

    perpisahan memang menyiksakan walaupun perpisahan sementara. Tapi jika hanya itu sahaja caranya...redha dan doakan yang terbaik...

    p/s jauh-jauh ni bila sesekali jumpa memang sangat best!

    Joy said...

    kg halaman tetap di hati

    Zezebel said...

    Sesiapa pun akan rindu kampung halaman Mas. Saya yang tiap-tiap minggu pergi balik kampung pun rindu nak balik. tak tau lar kalau saya dah duduk KL karang tahun depan macamana.

    Kyuubi said...

    aku baru4 bulan duduk s alam kak sbb study. n really bosan. nak balik sabah. huhu

    Hezesuze said...

    alalalalala ciannye uols...xpe anggap tu dugaan life uols ek...hehe

    zulkbo said...

    salam..
    alahai kerja apa nie?
    kesian la pulak membacanya..
    mintalah tukar..

    J.M.R said...

    yeah..KL hanyalah sekadar persinggah demi mencari sesuap nasi, utk diri&famili..:-)

    ✿....rossa alina....✿ said...

    huhuhu..sedihnye kene tinggal jauh ngn family..saya pon keje kat kl gak..tapi ulang alik naik moto dari klang..xnak la dok jauh2 ngn family..TAK SANGGUP!!!!!!huhuhu.. :)

    Nini D.. said...

    tu sbb la teman pindah lari ke Taiping...dari zaman belajar sampai keje duk sana..7taun ko!!..nak muntah dgn jemmed,nak pingsan sbb kene bersesak dlm LRT...haha

    Zezebel said...

    Ni Deepavali tak balik ke?

    ummu said...

    Salam Mas
    "Berada jauh dari suami, anak dan family membuatkan aku tahu nilai kesetiaan, kerinduan, kesabaran dalam peratusan yang amat tinggi.."
    tahniah Mas di atas kecekalan Mas mengharungi kehidupan di sana.
    statement ni mengingatkan pada pengalaman kak ketika terpaksa menjalani Perkahwinan jarak jauh

    Kyuubi said...

    akak kena tag ye

    <a href="http://www.ubipanas.com/2010/11/mari-berkenalan-kejap.html</a>

    Kalau free sudi2kan lah menjawabnya :)
    kalau x pun takpe

    Sharinginfoz said...

    kejap aja masa berlalu kan