Monday, July 5, 2010

Punya la nak buat wakenabeb... alih2 rahsia terbocor...

Jumaat lepas aku antara balik atau tak balik ke Penang. Mak siap tanya jadi ker tak...
Aku pun sebab rindukan Danish, balik. Lagipun Danish dah pandai kenal orang. Aku takut la kalau aku tak balik dia tak kenal aku dah....

Mak selalu tanya aku boleh ker ambil cuti kecemasan.. AKu kata boleh la. Tapi aku malas nak tipu bab kecemasan nie dengan mengatakan baby sakit atau orang tua aku sakit... Takut jadi betul-betul.

Aku tanya la kenapa tanya macam tue? Xdak apa katanya...
Lepas tue suruh aku search pasal aparment kat PD. Aku ingatkan nak bercuti la mak dan abah. Aku pun search dan print untuk mak. Aku tanya la bila nak p sebab leh aku tengok-tengok harga. Nak p berapa orang... Nak lain-lain bilik ker atau nak 1 aparment tapi ada banyak bilik ker....
Mak tak mau jawab... Lagi la aku naik bara... "Tak pa la adik tak mau ikut pun..."
Mak pun senyap jer...

Bila aku balik Penang, abang lak asyik dok tanya boleh tak ambil EL... aku kata boleh tapi nak buat apa?
"Saja nak tanya dalam goverment boleh ambil EL atau tidak.."

"Buat apa nak ambil EL? Kalau boleh adik tak mau ambil EL. Adik nak simpan untuk puasa dan raya nanti..."

Senyap jer....

"Kami ingat nak bawa Danish p kat adik pastue p Jalan-jalan kat PD... adik boleh ambil EL ker...? Ingat boleh buat wakenabeb..."

Haaa.... kan senang bagitau awal-awal. Aku dah tau taktik tue... Dah lapukkkk la abang weiii.
(sebabnya depa pernah buat kat aku sekali masa aku mula-mula dok KL)

Ada ka nak p PD tanpa aku... Salah la tanggapan sekalian... Tambah-tambah Danish ada sekali.... HUHHHH...!!!

p/s: tak pasal aku kecik hati ngan mak...

p/s: tapi EL, aku tak kan ambil... aku tukar dengan cuti terus... boleh...

6 comments:

lydzar said...

ahaha..benda2 mcm ni jgn la wakenabeb..tak thrill..kena plan baik punya supaya semua org boleh enjpoy bercuti

piewahid said...

adik ker?
oOo.. adik rupa2nya! dia org tu sian kat adik duk sensorang kat key el. tu pasal la tu tapi adiknya tiap kali org nk wat surprise, byk ngat tnye... he3

selamat bcuti adik...! :)

Sharinginfoz said...

apasal nak ambil el, apply le cuti macam biasa kan senang.. anyay selamat spend masa bersama-sama keluarga especially ngan danish

JMR said...

apply cuti le, takperlu riso2 dosa nipu..hahaha..

kak ina kl said...

betul tu ..tak baik nak menipu..tu kan tpt kita cari rezeki.

Kancilbiru said...

hahaahah...tak yah EL...cuti terus..lagi senang hati daripada ambik EL kalau bab2 nak enjoy ni...hehehe