Tuesday, June 22, 2010

Siapa yang ada Kamera DSLR....?

Yang aku tau ada kamera jenis DSLR adalah Piewahid... betulkan...?

Tetiba teringin dengan benda alah nie...

Mahalkan... beribu ringgit benda tue. Tapi Gambar yang ditangkap cantik-cantik belaka. Ker yang tukang ambil gambar yang pandai ambil gambar...?



Ada sesiapa nak sponsor pinjam tak...? Rancang nak p Langkawi lepas raya nie.
Nak tangkap gambar macam profesional... :)

Tak pe lah...
Aku guna yang sedia ada... Olympus 5.0 megapixel

7 comments:

Sharinginfoz said...

tak reti nak pakai benda alah ni

cheqna said...

cheqna pakai kamera cap henpon je.. huhuhuhuhuhuhu
teringin gak nak pakai kamera tu.. tunggu orang hadiahkan jela...

lydzar said...

dslr ni kena pandai guna. byk teknik nk kena belajar kalau nk gambar nmpk pro..

kalau tak, better pakai kamera digital biasa ja lah..cantik jugak apa..

kak ina kl said...

salam..ada ker org nak bagi pinjam kamera mahal tu?

JMR said...

yeah..sy ada bg pnjam, tapi berbayar le..heheheh..

DSLR byk beza ngn compactcam biasa..tp byk gk yg kn blajar luh...kt my blog ada beberapa tips (kt right sidebar)..leh baca kalo nak blajar..hehehe

zulkbo said...

salam..
guna camera hanpone
je setakat ni..tak leh nak tolong
hu hu

maslinamansor said...

sharinginfoz,
mas pun tak tahu, cuma berminat sekarang nie...

cheqna,
mas pun pakai hansdet gak. Sama la tunggu orang hadiahkan...

lydzar,
mas ada teknik... teknik merosakan gambar....

kak ina,
kalau boleh la...

JMR,
sekarang nie blog awak ada kat list blog saya. Karang saya baca teknik2nya... TQ

waakumsalam zul,
Still pakai camera handset gak..