Monday, May 24, 2010

Nanti ikut suara akak tau....

Salah satu acara untuk mengetahui team itu mempunyai semangat team yang kuat ialah bersatu hati.

Tiga kumpulan pertama (termasuk kumpulan aku) telah melakukan mengingati jalan yang dilalui tetapi dengan menutup mata. Jadi kalau masuk kolam, maknanya Nasib engkau lah....

Nak jadikan cerita, niat aku memang nak tolong Kumpulan naga kepala 8 nie cari jalan. Jadi aku kata kat Ketua kumpulan Kepala 8 supaya mengikut suara aku...


"Nanti ikut suara akak tau...."

Dia mengangguk

Walaupun ada yang nampak aku cuba memberi arahan yang betul tetapi aku buat-buat tak nampak jer jelingan-jelingan itu....

Pada mula perjalanan dah ok.... tetapi aku hairan kenapa mereka masuk dicelah-celah pokok....

Aku kata dengan sekuat-kuat hati....

"Kiri..... kiri.... Salah tue... belok kiri...."

Tetapi mereka masih masuk ke dalam semak.... makin dalam pulak tue...

"Kiri... kiri...." Aku menjerit lagi...

Pastu baru aku perasan... Sepatut nya kanan aku sebut...
Mereka mengikut arahan aku... mengikut kiri.... Aku yang tersalah arah...

Lepas tue memang aku tak masuk campur dah....

5 comments:

Sharinginfoz said...

belasah le, ikut boss cakap kalau salah so siapa yang kena tanggung....???

touyakaruma said...

"Lepas tue memang aku tak masuk campur dah.... "

Haaa biarkan camtu jer diorang ?

honeylanz said...

hehehe, sorry mas. nk gelak lak rs nye!!

maslinamansor said...

touya,
at the end p juga kat kumpulan tue. Bagi depa pegang baju akak sikit... akak bawa sampai ke penamat...

mrs.ecam said...

hahhahahha...lawok ah..dh tau slh terus wat x tau ek...wakakkakaak...x pnah g team building tp dngo dr kwn2 alahaiiiii bestnyerrrrrrr