Thursday, March 18, 2010

Betul Ker...?

Salam semua...

Dalam satu tinjauan tentang sex : ( Kajian 2007 )

Bila soalan ditanyakan kepada lelaki... apabila pasangan anda mengandung apa yang anda lakukan. Lelaki menjawab: Saya akan tinggalkan dia.

Bila ditanya soalan yang sama kepada perempuan. Perempuan menjawab : Kami akan berkahwin.

Untuk itu... Yang perempuan fikirkan berjuta kali... lelaki bukan senang nak di ajak kawin. Betul ker...?

Aku ambil sedutan nie pun dari email aku.... betul ker...?

18 comments:

honeylanz said...

xpastila...betul ke tidak. yg pasti perempuan mmg selalu nye blh bg komitmen utk berkahwin...

maslinamansor said...

betu... sokong

zulkbo said...

salam saudari..
sex luar nikah la nie
jantan begitu mmg haprak..
rasanya yang ditanya semua jenis begitu..dah lah sex luar nikah(zina)
bab tanggungjawab jauh sekali lah..

Mama_Aqish said...

betul tu...sebab bukan dorang yang ngandung...ape diorang kisah...hu...hu...pompan gak yang menganggung malu kan...kiter klik2 iklan nuff wow banyaknyer ikaln sana sini

maslinamansor said...

zul,
zaman sekarang makin bertambah kan....

maslinamansor said...

Tapi nak ikutkan kedua nya salah kan...
Masa nak buat xmau ingat protection... hehehe :)

Eyriqazz said...

lain padang lain belalang..tak semua lelaki tak bertanggungjawab..

maslinamansor said...

eyriqazz,
betul...
lagipun hanya kajian... :)

CT NORAMIZA said...

mas, sapa nak benda yg dah diguna, walaupun sendiri yg guna, bila nak buat majlis kawen, mesti yg fresh, x gitu??? :)

maslinamansor said...

kmiza,
yang segar bugar....

HafizChan said...

hati-hatilah kawan-kawan

maslinamansor said...

hafiz,
ko yang kena hati2... sbb tak kawin lagi... :)

piewahid said...

(sy merujuk kpd kes luar nikah)
ada juge kbenarannya sbb yg termengandung ialah pompuan.
sbb tu pompuan bhati2 la...

jgn lah cpt cair dgn pujuk rayu lelaki. yg sedap bdua, yg azab sorang2...

kalau dia kata syg sgt, cinta sgt dan nak sgt, suruh masuk meminang.
kalau beri mcm2 alasan tu nak menipu lah tu...

maslinamansor said...

betul...
nak lebih2... antaq rombongan, kalau tak... putus!!!!

Kancilbiru said...

kalau laki tu betul2 nak btanggungjwb, sure dia tak lakukan sex sebelum nikah. paling dasat kalau dia ckp, sapa suruh bagi? aku tak mintak pun...haaaa...amik! lagi parah...

maslinamansor said...

niza,
te lelaki kuranggggg ajaqqqqq....

Sharinginfoz said...

memang betul kata kancil biru tu...... yang macam tu mengutamakan nafsu aja tapi kalau seorang tak jadi kan.....

qaseh masyitah said...

Salam Maslina
Lelaki mungkin fikir banyak perkara kut, tu yang tak mahu ada komitmen awal2.tapi dalam kes di atas ni,erm,biasa ditemui.