Thursday, January 7, 2010

Kurang Asam + jawa...

Kemarin, lepas keja laju aku balik... sharp kul 5.05pm aku dh scan kad... nk elak jam(wlpn aku naik mtr, tetap aku rse susah nk menyelit...)...

Mse start mtr, mmg dh rse lain bunyi nyer... tpi aku jalan gak sbb seblm nie pn bunyi elok jer aku naik.... tp.... anggaran lgi 1km lgi nk smpai rmh aku, mtr aku mampus...!!!!!

Ku sangkakan panas hingga ke petang... rupa nya memang panas pn.... HUAAAAAAA......

Terpaksa la aku bt muka ala2 'cool'.... dlm hati, gelabah abis!!!!
Lama gak la aku terpacak kt tepi jalan... last skali aku seret motor bwe p bengkel yg dekat ngan aku... Tetiba penyelamat aku sampai... entah hamba Allah mana tolong aku tolak motor... Terima Kasih yea... Budi mu xsempat aku balas (sbb klu jmpe tengah jalan pn belum tentu aku kenai).... Lgpn cepat sangat engkau beredar..... :)

Mse dok repair motor (aku pn xtau nk explain ape problem nyer), aku tnye siap2 brpe.... Tauke cina 2 kata dlm RM 40lebih la.... Nasib baik tanye... dlm handbag aku cme ada RM 20lebih jer... Terpaksa la aku excercise... menapak p Maybank untuk kuar duit....

Pas kuar duit aku p balik bengkel, tggu jer la depa baiki mtr aku tue.... Tetiba datang sekor anjing... bukan anjing yg pelik nyer tp si tuan nyer tu....! Melayu.... Hmmmmm....

Aku bt xtau jer... bkn nyer xleh pegang kan... asalkan kau samak balik lepas tue xpe la....

Aku yg bt xtau tp si budak cina bengkel nie lak bt tau....
"kakak! Knpe dia pegang itu anjing yea.....?"
"bukan haram ker....?
Hadoi.....
Aku leh senyum jer la... (xpatutkan.... harusnya aku explain kan....)

Budak tue tengok pakcik yg pegang anjing tue smpai xnmpk kelibat br dia continue keja dia.....

Bayang kan... dr kul 5.20 smpai kat2 kul 7 la bru siap....
Tauke kedai siap bagitau aku dia ambil nombor plat p tikam no. ekor.....
"Kalu i menang.... i kasi you seratus....."
Yea la tue...........

Dh siap baiki... aku tanye la brpe.... kot2 salah kira ker (kot2 lg murah sebenar nya)...
" Semua skali RM 53...."
"haaaa... bg la kurang skit"
"OK...OK... RM 52.... satu ringgit bt minum teh....."
Cit....!!!!! memain lak....

Melayang gak la duit aku.....

Tp dapat aku pelajari pelbagai perangai org...
  • Masih ada lagi org yg baik hati menolong aku....
  • Org cina tahu banyak pasal Islam... haram halal nyer
  • Org Melayu @ Islam bawa anjing di tempat public (smpai xkisah org kata ape kt dia)

2 comments:

CT NORAMIZA said...

uish, pelik gak tu, melayu ka iban mas???

maslinamansor said...

comfirm melayu.... xde, bah...bah... pn