Tuesday, July 27, 2010

Aku suka makanan hospital...

Dari kecik kalau mak atau abah atau tok atau pun wan masuk hospital mesti aku teringin nak makan nasi yang hospital bagi. Tapi masa tue sapa pun tak mau suapkan aku. Nak ajak-ajak ayam pun tak dak.

Depa kata bukan sedap pun... tapi haruman nya aku rasa sedap. Namun tetap gak depa kak bagi.

Sepanjang hidup aku hanya sekali jer aku masuk hospital. Masa nak beranak kat Danish. Dalam dok sakit-sakit tahan contraction... aku sempat juga balun nasi hospital. Sedap tak terhingga la aku rasa.

Kemudian selepas melahirkan Danish, aku kena tahan wad sebab ada beberapa masalah berkaitan paru-paru. Hampir 5 hari gak la aku dok dalam wad tue... Masa tue aku antara syok dan tak syok. Sebab tak syok, depa tak bagi aku jumpa Danish.... Sebab syok, aku dapat makan nasi atau makanan hospital lagi...

Aku makan lalu... Tapi aku tengok sebelah katil aku makan... macam tak makan jer... Namun itu tak mengganggu selera makan aku. Makanan yang aku dok selalu tunggu adalah biskut kering 3 keping bersama air milo suam... Mashyuk.... ( Macam la sebelum nia aku tak pernah makan...)

Tepat pukul 9 pagi dan 3.30 petang aku dah tunggu aku punya biskut...

Tapi itu semua kenangan. Tak nak la masuk hospital sebab sakit cari sendiri... Kalau sebab beranak, itu lain kes... (walaupun itu pun kes cari sakit sendiri... hehehe). Nak tak nak kena masuk gak...

p/s: Teringat sup ayam hospital masak... huhuhu

13 comments:

piewahid said...

HAH? (kagum!)
jrg2 nak jumpa org cam mas ni...

maslinamansor said...

piewahid,
suka makanan depa jer yer... tinggal dalam hospital... tak suka... :)

Hezesuze said...

uiks selalunye org xsuka ngan makanan hospital...ke uols masuk hospital swasta?? huhu

salam perkenalan dari weols
http://hezesuze.blogspot.com

makcik.shima said...

salam mas,
jadinya, org lain lose weight lps discharge, mas gain weight tak?

donnyien said...

aku x suka makanan hospital...x sedap hehe..

J.M.R said...

cam ngidam makan nasi hospital je nih..:-p

zulkbo said...

salam mas..
sepengetahuana saya nasik atau lauk pauk di hospital kurang garam..mmg elok untuk pemakanan bagi mereka yang sakit..satu lagi ada yang mengatakan lauk pauk hospital diorang letak ubat anti biotik..wallahulam..

maslinamansor said...

hezesuze,
tak la... gov punyer..

salam perkenalan juga... :)

makcik shima,
waakumsalam
lose weight yang terlampau banyak... hampir 20kgs hheehhe

donnyien,
sedap pe... :)

jmr,
ngidam tapi tak dak isi dalam perut nie... heheeh

zul,
waakumsalam,
mungkin sebab dh biasa kurang garam.
Anti-biotik dalam makanan... biar betul..

Sharinginfoz said...

kekadangan sedap juga makanan kat hospital ni tapi kalau makan selalu tak nak le

Penulisan Anak2

cheqna said...

kelakar la mas ni
tapi tula..lain orang lain caranya kan???
kagum kagum

kak ina kl said...

akak tgk lauk..

memang kena jawab gak psl pisang awie tu..tapi tkr skt ayat dia..fening bwk bdk kecik ni..bila ada lawak lucah..

Lagenda said...

hah?? suka mkn nasik hospital? Ni meuti beranak gak private nih..tu psl makanannye sedap!

honeylanz said...

semua has layan gomen ke private..mmg suka mkn. cuma if kt private..pagi tu dorang dtg bwk menu..sila pilih yea nk mkn apa for b/fast, tea time, lunch etc...ni kt ampang puteri la. sbb tu rm1500 2hari 1 mlm kut ;)