Monday, July 26, 2010

Aku percaya cakap hubby lagi....

Jumaat lepas aku turun Sungai Petani terus... Hubby aku kata

Hubby : Abang rasa macam ina dah turun sikit berat badan..

Aku : Bohong la tue...
Tapi dalam hati, syok tak terhingga. Sambil menunggu kot-kot ada lagi pujian menjelma...


Masa aku nak balik semalam, aku naik kat Bukit Mertajam. Rumah mak...
Dalam bilik mak... sambil bagi Danish tidur...

Mak : Adik, badan dah makin naik nie... Diet la sikit...

Aku : Bohong la tue....
Terus aku keluar bilik... Tak leh terima ayat tue...


Yang mana satu nak yang betul?
Aku pilih apa hubby aku kata... Aku percaya cakap dia....

14 comments:

mrs.ecam said...

hahahhaha of kos la pilih yg mne sdap d dengar kn...kui3

suri said...

hahaha.. setuju ..setuju..

adeh..tapi klu mkan dah der dpan mata trus lupa brat bada huhu..

apapun klu nak makn blh jer tapi kena makn dlm jumlah yang sikit..

mlm jgn makn nasi.klu nak makn bttr ,mkan jam 6 atau 7 malam jer.klu makn 8 mlm nsi nasi nak hadam makn masa yg lama..huhuhu..


dah ada anak ni nak control mkn mmg sush kans..klu masa ank dari mmg no hal.huaa....

J.M.R said...

syurga di bwh tapak kaki suami kan..ya, percaya ckp hubby la gitu..hehehhe

mamasue said...

huhuhu...ckp mak la kot...honest sket...kot hubby tu ada double meaning...kehkehkeh

honeylanz said...

maka sila start bersenam ;)

piewahid said...

mestilah pcaya cakap en asben. kan dia yg selalu... ermmm, selalu... errr... tengok dgn detail! hehehe...

penjejak maya said...

salam,

saya lebih percaya cakap alat penimbang hehe..

zulkbo said...

salam..
hubby anda perli tu..
kata2 mak mana ada dusta..hu hu

donnyien said...

percaya pada diri sendiri.. :)

Sharinginfoz said...

hmmmm apa lagi alat penimbang le

kak ina kl said...

tak yah percaya.gi ajer cari penimbang..

erienz said...

adoi hai...kadang2 susah nak terma hakikatkan...nak buat camna...terimaje lah seadanya...asalkan cik abang syg...he3

Kancilbiru said...

hahhaah pilih yang best2 ja no...takpa, think +ve..:P

Hemy said...

hahaha...ada dua 3 pilihan

1. percaya mana yg best
2. percaya dengan menilai sendiri
3. percaya cakap suami sbb syurga bawah tapak kaki suami

atau ada maksud tersirat si suami??ahahaha

pes time mai sini..salam kenal