Tuesday, June 29, 2010

Durian RM 22...

Semalam aku dan budak-budak rumah makan buah durian yang aku bawa balik dari Penang. Punya la excited nak makan sebab taukeh cina tue kata kalau nak makan, makan durian yang lain dulu (aku beli 2 biji).

Aku tanya sebab apa. Dia kata sebab sedap sangat... Nanti berebut...
Aku pun...Okey jer...

Dah dapat buka durian tue, wah... isi tebal... Kuning pekat... Dan betul la kata taukeh tue, memang sedap.
Tapi bila nak buka bahagian lain lak... sekali kuar seulas jer... pas tue dua ulas... kembali pula ke seulas jer...

Anggaran aku ada la 10 ulas jer dari sebiji durian tue.
Patut la hang kata nanti berebut... isinya sikit jer...
Kami bertiga gelak jer masa makan. Aku makan seulas jer, bagi can kat Ayu yang kirim durian Balik Pulau tue...

Berbaloi ker sebiji RM 22...?
Berbaloi la kalau aku makan siap-siap kat Penang. Tapi macam cukup tak berbaloi bila aku bawa durian tue ke KL...

7 comments:

Kancilbiru said...

sebijik RM22....woh tu durian 6 bintang tu gamaknya...

mamasue said...

fuh! mas...ko dah bt aku kempunan durian....mana nk carik nih...

maslinamansor said...

nizaa,
10 bintang kot... :)

mamasue,
cari lah di balik pulau... :)

Sharinginfoz said...

memang sodap durian. sekali sekala.... mahal sikit kan.. tapi pernah dengar taht RM250 untuk 6 biji kat melaka area afamoso...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah kalo tak sedap durian tu harus di campak ke muka si penjual tu...hu...hu...tak pe janji sedap & puas hati...biar mahal tapi makan hingga menjilat jari...dari beli yang murah tapi semuanyer busuk...

zue said...

mahal tu..sebiji rm22..klu durian kg bole dpt 3 biji.

baru ni k.zue beli durian kg sekilo rm5 so belilah 2 biji je baru rm15...isinya nipis tapi mmg sedap...byk ulas.

Sumijelly said...

uit..RM22?? mahal nya....
lama gak x merasa durian..mcm nak suh suami beli lak..tertelan air liur jer..huhuhu

Sumijelly.com