Thursday, April 8, 2010

Nak kawin ker tak nak....?

Al-kisahnya mak call aku pepagi tadi...
Mak dok geram kat abang.... Aku tanya la kenapa?

"Ada ka orang suruh p beli album nak letak duit hantaran, pi beli album cam ala2 plastik....!!! Dah la nak letak duit... bukan sikit, banyak"

"Kenapa dia tak beli elok sikit...?"

"Abang kata duit tak dak"

Wehhhhh..... Naik darah aku dengaq.... Hamboi! Banyaknya nak kena sponser? Mak bagi green light nak kawin, siap cover duit hantaran lagi.... Boleh abang kata xdak duit....!!!
Bukan nya nak album beratus2.... Kalau pandai pilih pun, busuk2 baru jer belas2 ringgit....

"Mak, abang nak kawin ker tak nak...?"
"Hmmmm..."

"Tak pa la, nanti adik p cari" (adik adalah gelaran aku kat rumah)

"Adik survey2 la dulu..."

"Mana ada nya survey2 dah.... beli terus la... sabtu nie jer pun nak nikah...."

Nasib baik la abang.... kalau adik aku Nizam atau Cik Mat.... Aku sekeh kepala...!!!!

9 comments:

Kancilbiru said...

bukan tak dak duit tu...jimat jer..hehe

zulkbo said...

salam mas..
abang hang tak menikah lagi ka
bapa umoq dia?

maslinamansor said...

nizaa,
ha ah... jimat duit jer...

maslinamansor said...

waakumsalam zul,
tak nikah lagi pun...
umur dh 29

nurKN @ Nur said...

aish..org laki mmg cmtu..bab2 bli brg mne nk belek2nye..nmpk je trus amik byr..takut skru lutut dia trcabut la tu time bratur nk byr..Nway, congrats bab nk nikah kawen dh ye kt bro mas..pkcik saye pun nikh sbtu ni kt msjid shh alam;9pm..klu nk dtg sggah2 la..leh mkn knduri trus pas pd 2..kuikuikui..

Sharinginfoz said...

tak apalah, dah style dia macam tu.... nanti ok le.... apa-apa pun semoga semuanya berjalan lancar

Melabur Dalam Emas

Main Farmville???

mrs shaifull said...

lor, patutnya p la cari sama2 ngan bakal isteri dia, kmiza buat camtu dulu, beli kat lovely lace cantek sket, jgn beli yg album biasa tu..

piewahid said...

salam mas,
hehehe...sabar la.
kdg2 bakal pengantin ni bila dkt2 nak kawin jadi stress semacam... kita kena faham jugakla.

qaseh mas said...

salam mas

nasib baik dapat adik sebaik Mas ni kan...:)