Thursday, December 17, 2009

Eye liner pnyer pasal...

Perlu ke seorang wanita, isteri n ibu make up....

Sbb aku tnye.... nie member aku p beli eyeliner....

xpenah aku nampak makeup pn... dtg keja mcm tue... balik pn camtue....
(ya....sememangnya kulitnya bersih...)

aku tanye la ble nak pakai tue... dia kata masa kenduri...

masa keje...?... hehehehhe(gelak pulak engkau)

Oleh sbb itu gak la, aku pn nk pakai make up (giler... sbb eyeliner nyer pasal....)

selama dr aku start ngandung smpai sekrg, aku cuma pakai bedak powder jer.... (dlu lain...nak pakai makeup pn sbb nak bg lawa dpn boyfriend...skrg nie dh jdi husband K...)

Aku pn godek2 semua beg2 aku (xkira besar ke... kecik ke...semua aku terjah)... nak cri aku pnyer brg makeup yg dlu2 tue....

Skali tue, hampeh.... xjmpe langsung....!!!!

Jdi aku decide nk beli makeup...

Tp not 2 drastik k....
aku nk p beli bedak two way faundation n lipstik je dulu...
Opppsss... lpe...eyeliner also...

N kebetulan aku kuaq waktu lunch nk p beli tiket bas kt putra, alang2 p la masuk The Mall

N nie la hasilnya....


Tp lpe lipstik xbeli ...

Part yg bestnya adalah aku p beli bedak yg refill... sbbnya aku nk ZA case yg bling2 tue.... ble beli lebih RM 50 dengan tambah RM1 jer aku dpt case tue...

Skali tue, dia kata case tue xde lagi.... ha...padan muka aku...!!!
Alahai adik oiii.... klu xde lgi, apakah motifnya p tempek pelekat tue...

Naya gak la... xpasal2 aku kena pakai gak...... refill pn refill la...
Tp xpuas ati gak la... aku kata cmner nie, xkan sya nk pakai case yg xberwarna nie... (aku pn ckp lawak2 jer la)...
Xpe kak... nanti akak dtg bwe resit n claim kt sini... kita org simpan....

Aku tuntut janji korang...

N aku balik dengan berangan nak pakai lawa2 ble jalan2 ngan hubby...
Maap la yea... lama daku x berdandan demi abang... ( hua..hua..hua... jiwang karat)

p/s : member aku rupanya beli eyeliner nk cantik untuk pakai dimalam hari..... hehehehe...

4 comments:

CT NORAMIZA said...

maz, silalah tempek bedak n lipstick kalau agak2 dah malas sgt pun, jgn bermuka kosong ja dik oi, ni nasihat ikhlas dan benar ni tau :)

maslinamansor said...

nie dok tengah berusaha nk rajin... hehehe...

mynameLINDA said...

usaha tangga kejayaan.. huhuhu... chaiyok2!

CuTeMiUt78 said...

yup.. pas bersalin la nak kena hover berdandan tau.. biar somi tgk ala2 lebih menawan dari dulu