Monday, November 16, 2009

Resah n Gelisah...

Aku baru balik dari kampung... story dia cam nie...

My baby, danish dok kat kg, bukit mertajam dengan mak abah... sepatutnya danish ikut aku awal bulan nie tp disebabkan mak aku pn nak ikut skali nk tolong jaga danish (xconfident nk bgi org jaga) aku pospone la supaya mak aku leh siap2 atau kemas2 rumah kat B.M tue. Tunda punya tunda... mggu lepas janji nak bawa danish datang, xjdi gak.... Aduisssss.... aku yang sengsara... Alasan mak aku, kata dia tak sihat... aku kata la xpe, biar danish aku antar kt nursery... tp... lg banyak alasan nya tak bagi aku bawa pegi danish dtg KL nie...

Aku ngadu kat husband aku, aku nk bawa gak danish... dh lama dok KL nie sesorang tanpa ahli keluarga. Dah la husband pn duduk kat SP kedah( kami xtinggal serumah, rumah tangga jarak jauh), nie anak pn xde kat sisi....huhuhu....

Husband kata sabar dulu, biar danish besar skit... tp klu tunggu besar takut danish pn xmo kat aku, mak abah aku lagiiiii susah nk lepas cucu kesayangan.... What should I do...?

Give me some advise.... or any suggestions....

3 comments:

CT NORAMIZA said...

hi maz :) sian maz, baby dah berapa bulan? tu lah sbb dulu kmiza bertegas terus bawak balik lepas habis pantang, kalau x, mmg melekat ngan mak ayah ja lah, sbb depa terlalu takut kalau bg org lain jaga, tp kita plak, bila dah jadi ibu ni, mmg x nak berpisah langsung ngan anak, kecuali p office, so maz discuss balik ngan mak, kata x blh jauh ngan anak, rindu. kmiza paham sgt perasaan maz. sabaq ok.

CT NORAMIZA said...

maz, comment ni kan, boleh tukaq ke pop up mcm kmiza punya tu. p kat dashboard, klik kat setting, p kat comments, kat comment form placement tu klik kat pop up.

kat who can comment tu, klik kat anyone include anonymous ok :)

maslinamansor said...

2 la masalah dia kak miza... member rumah pn kata bwe jer dtg, dia tlg jaga sama. la nie tggu lepas raya jer, jdi ke xjdi dtg